schoolreizen@omniatravel.be | +32 09 269 90 61

HET VERBLIJF EN PROGRAMMA TER PLAATSE

Onze hotels bevinden zich in het stadscentrum of aan de rand met een goede verbinding naar het centrum (afhankelijk van uw wensen en budget).

  • Studentenhostels en jeugdherbergen : uitgesproken jongerenverblijf. De kamers zijn netjes maar hebben niet altijd douche of toilet op de kamer. Op deze  kamers kunnen soms meer dan vier bedden staan.
  • Op bepaalde bestemmingen kan het zijn dat we u bungalowparken of stacaravans voorstellen .
  • Toerist hotels** hebben kamers met douche, maximum 4 personen per kamer
  • Toerist hotels *** hebben als surplus radio, TV en soms een vergaderruimte
  • als uw budget het toelaat kunnen we uiteraard ook accommodatie van nog hogere categorie voorzien

To Top

BUSREIS

Uw reiswielen !

De bus en de chauffeur zijn belangrijk voor het welslagen van uw reis . Wederzijds begrip en goede verstandhouding zijn belangrijk. Zo moet de chauffeur begrip hebben voor de soms wat luidruchtige jongeren en anderzijds moet de groep begrip tonen voor de chauffeur.

Onze ervaren chauffeurs moeten zich namelijk houden aan strenge regels. Regels die werden opgemaakt om de veiligheid van de reizigers te garanderen. Zo moeten ze de wettelijke rij- en rusttijden respecteren. De Europese reglementering zegt dat een chauffeur maximum 15 uren per dag mag rijden . Na een nachtrit moet hij negen uren rusten alvorens opnieuw plaats te nemen achter het stuur. Daarom voorzien we bij verre nachtreizen  twee chauffeurs.

Voor sommige bestemmingen blijven de bussen gedurende de volledige reis ter plaatse. U kan er dan beroep op doen voor de verplaatsingen.

Gezien het drukker wordende verkeer in de grote steden raden wij aan om aldaar zo veel mogelijk  het openbaar vervoer te gebruiken . Het is meer en meer een onbegonnen werk om vlot met een bus  door het stadsverkeer te komen . Tevens trachten grote steden zo veel mogelijk de bussen te weren door hoge parking kosten en dure checkpoints (toestemming om de stad binnen te rijden met de bus). In onze busprogramma’s is een basisforfait voor busparkings en checkpoints inbegrepen. Deze werden berekend op het vermelde programma met de tarieven die bij publicatie  gangbaar zijn. (30 april 2013).

Parkeren of stilstaan om bagage uit te laden is in steden niet altijd evident. Het kan dus zijn dat uw groep niet vlak voor het hotel kan uitstappen of dat de bus u niet altijd op de ideale plaats kan komen ophalen na een excursie.

Bij de opmaak van uw programma zullen wij zoveel als mogelijk rekening houden met al deze aspecten.

De bussen die wij voorzien beschikken steeds over toilet, DVD, geluidsinstallatie, minibar en airconditioning.

[/list]


To Top

VLIEGTUIGREIS

De dienstregelingen voor de vliegtuigreizen worden bepaald door de luchtvaartmaatschappijen. Deze kunnen tot kort voor vertrek gewijzigd worden. Wij hebben hier als reisbureau geen vat op. Het is dan ook aanbevolen om de eerste en laatste dag geen te volgeladen programma te maken. De in de offerte en bevestiging vermelde uurregeling blijft dus onder voorbehoud van wijzigingen.

Niet alle luchtvaartmaatschappijen serveren gratis maaltijden en/of drank aan boord.

De vluchtprijzen variëren sterk volgens seizoen, de grootte van de groep en het tijdstip van reservering.  De prijs voor de vluchten wordt aangevraagd volgens de beschikbaarheid op het ogenblik van uw bestelling.


To Top

ANDERE INFORMATIE

Voorbeeldprijzen 

De prijzen geven u een correct, algemeen beeld van de mogelijkheden op de verschillende bestemmingen. De vermelde prijzen zijn vanaf prijzen gezien de uiteindelijke prijs afhangt van :
  • de groepsgrootte
  • de specifieke verlangens van uw groep (kamertype, maaltijdtype, extra’s, …)
  • de reisperiode: in drukke periodes rekenen bepaalde bestemmingen een hogere prijs aan (bv: paasvakantie, Andalusië tijdens de Semana Santa, Venetië tijdens het Carnaval,…)
  • De boekingsdatum:de beschikbaarheid van goedkope vliegtuigtickets en correcte groepsaccommodaties met een goede prijs/ kwaliteitverhouding is beperkt. De beste accommodaties zijn steeds snel volgeboekt.
  • Veranderlijke factoren zoals de fuelprijs, wisselkoers, luchthaven- taksen, …

 

Wij raden u aan uw schoolreizen en andere groepsreizen zo snel mogelijk te reserveren.
Om een offerte op maat te ontvangen bezorgt u ons gewoon het ingevulde formulier . Op basis van de concrete gegevens van uw groep maken wij een aangepaste offerte aan de beste prijs/ kwaliteitsvoorwaarden.

Reisformaliteiten

Bij de voorbeeld programma’s vermelden wij de vereiste reisformaliteiten  voor deelnemers met Belgische nationaliteit. Deze kunnen tussen het ogenblik van boeking en vertrek wijzigen. Wij brengen u hiervan op de hoogte. Deelnemers met een niet Belgische nationaliteit dienen zich te bevragen bij hun ambassade. Wij helpen u graag verder met de contactgegevens en openingsuren van de ambassade.

Voor dagelijks geactualiseerde informatie betreffende douanereglementeringen, inentingen, reispas, geld en andere reisadviezen kan u ook terecht op www.diplomatie.be.

Hoe inschrijven

Wij maken voor alle groepen een offerte op maat. Indien u met deze offerte akkoord gaat, wordt een duidelijk contract opgesteld. Een voorschot van 30% wordt betaald bij de ondertekening van het contract. Wij verwachten uw saldo 45 dagen voor vertrek. (Tenzij onze leveranciers zoals bijvoorbeeld luchtvaartmaatschappijen en jeugdaccommodaties,… strengere voorwaarden opleggen.)

Opmerking

Omnia Travel treedt op als reisbemiddelaar t.o.v. de vervoermaatschappijen. Bij schade of ongeval tijdens het transport kan enkel de transporteur in gebreke gesteld worden.

Wij zijn zoals de wet het oplegt, verzekerd tegen financieel onvermogen. Omnia Travel is een erkend reisbureau.

Programma

Omnia Travel heeft een jarenlange ervaring met educatieve , culturele groepsreizen en schoolreizen op maat.
Na boeking wordt het programma besproken, rekening houdend met de specifieke interesses van uw groep. U ontvangt eveneens een informatiepakket met technische details van de meeste musea, sites (openingsuren, tarieven, reservatieprocedure, …)

Het is sterk aanbevolen voor bepaalde bezoeken een reservatie te maken, aangezien u hierdoor van een goedkopere prijs of speciale groepsingang met kortere wachttijd kan genieten. Niet vooraf aangekondigde groepen kunnen in drukke periodes geweigerd worden.

Tickets voor musicals, toneelvoorstellingen en sportmanifestaties dienen per kerende betaald te worden. Deze tickets kan u niet annuleren en zijn dus  niet terugbetaalbaar.

Reisdocumenten

De reisdocumenten worden u +/-14 dagen voor vertrek toegestuurd, het volledige saldo dient wel tijdig betaald te zijn. Te late betaling van het saldo kan vertraging tot gevolg hebben voor de afwerking van de documenten.