schoolreizen@omniatravel.be | +32 09 269 90 61
Schoolreizen Groepsreizen Berlijn Squatra

Schoolreis – Berlijn, Potsdam & Dresden – Duitsland

6 of 7 -daagse schoolreis

(vliegtuig 6 dagen – bus 7 dagen )

Berlijn, de hoofdstad van Duitsland, heeft een bewogen geschiedenis achter de rug. De Brandenburger Tor is hiervan wellicht het belangrijkste symbool, met de Reichstag op de achtergrond. Maar ook het nieuwe Holocaustmonument, het Haus am Checkpoint Charlie en de nieuwe Potsdamer Platz maken deel uit van deze herinneringen. Dresden, het “Firenze aan de Elbe” en het centrum van de Duitse barok. Ondanks de zeer zware vernielingen van 13 en 14 februari 1945, door de Britten en Amerikanen aangericht, is ze decennia lang steen voor steen heropgebouwd en volledig in haar oude glorie hersteld.

DAG 1 Berlijn luchthaven – Dresden

Vlucht naar Berlijn. Aankomst op de luchthaven van Tegel en transfer naar Dresden. Indien de vluchturen het toelaten, maken we nog een eerste verkenning van de stad aan de Elbe. Avondmaal en overnachting in Dresden. Indien de groep opteert voor een busreis rijden we in dagrit tot in Dresden. (800 km) Avondmaal en overnachting in Dresden.

DAG 2 Dresden
Ontbijt in het hotel. We gaan te voet richting de Altstadt van Dresden waar we een wandeling maken langs de Hofkirche, die ondanks de bombardementen op Dresden nog steeds een hoogtepunt van de stad is. Vervolgens gaan we langs het Stallhof en het Fürstenzug. Daarna genieten we van een adembenemend uitzicht van op de Brüglsche Terrasse, beter bekend als het balkon van Europa. Vrije lunch in het Italienisches Dörfchen “Italiaans dorpje”. Een bezoek aan het Residenzschloss met Neueus Grünes Gewölbe, één van de grootste schatkamers van Europa. Na het bezoek is er een stadsrondrit voorzien langs de Gläserne Manufaktur, via de villawijk en het Blaue Wunder. Er is een halte bij “Pfunds”, de mooiste melkwinkel ter wereld. Via de Neustadt van Dresden keren we terug naar het hotel. Avondmaal en overnachting in Dresden.

DAG 3 Dresden – Potsdam – Berlijn
Ontbijt in het hotel. Wandeling naar de Frauenkirche, een indrukwekkende kerk in hoogbarok. Vertrek met de bus richting Potsdam. Vrije lunch in de prachtige barokke binnenstad met onder andere de Hollandse Wijk. Bezoek aan het lustslot van Frederik II van Pruisen, Sanssouci en het park. Vervolgens gaan we richting Neue Garten voor een begeleid bezoek in het Slot Cecilienhof. Het was op deze plaats dat de Conferentie van Potsdam in 1945 plaatsvond. Vertrek richting Berlijn. Avondmaal en overnachting in Berlijn.

DAG 4 Berlijn
Ontbijt. Per autocar maken we een oriënteringstoer “Westmeto” met onder andere de ambassadewijk, Kurfürstendamm en Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche. Een bezoek aan Schloss Charlottenburg. Dit slot stamt uit de tijd van de Pruisische vorsten en is tot op heden het grootse paleis van Berlijn. Bezoek aan het Berggruenmuseum. De kunstverzamelaar Heinz Berggruen keerde in 1996, na een ballingschap van 60 jaar, weer terug naar zijn geboortestad Berlijn. De collectie kunst die hij in dertig jaar had verzameld, bracht hij als bruikleen mee. Kern van de verzameling zijn de meer dan 100 werken van Pablo Picasso en de ruim 60 schilderijen van Paul Klee. Henri Matisse is vertegenwoordigd met meer dan 20 werken (waaronder meerdere knipselwerken). Vrije lunch. In de namiddag kan een begeleide fi etstocht op het programma staan. Een alternatief kan een bezoek aan het Kulturforum en het nieuw hoofdstation zijn. Terugkeer richting het hotel. Avondmaal en overnachting.

DAG 5 Berlijn
Ontbijt. Met onze autocar maken we een oriënteringstoer via Checkpoint Charlie en het Joods museum. Vervolgens gaan we richting het Sovjetmonument in Treptow, de East Side Gallery en de Karl-Marx-Allee, een gedenkplaats van de Berlijnse muur in de Bernauer Straße. Deze oriënteringstoer sluit zich af bij de Dom en het museumeiland. Bezoek Berlin Dom. Vrije lunch in de buurt. Bezoek met gids aan het Pergamonmuseum. Dit museum bevat 3 verschillende afdelingen: de Assyrische, Babylonische en Perzische kunstwerken. Daarnaast is er ook nog een Islamitische kunstafdeling. Verder maken we een wandeling door de joodse wijk met een bezoek aan het joodse museum. Avondmaal en overnachting.

DAG 6 Berlijn Ontbijtbuffet in het hotel. We maken een gedetailleerde wandeling doorheen Berlijn. Deze gaat langs de Potsdamer Platz, Het Holocaustmonument, de Brandenburger Tor en eindigend aan de Reichstag, de zetel van het Duitse Parlement. We sluiten de voormiddag af met een lunch in de koepel van de Reichstag, waar we een adembenemend zicht hebben over Berlijn en de wijk rondom het parlement. De namiddag kunt u vrij invullen. Per autocar gaat u richting de luchthaven van Berlijn Tegel. Terugvlucht richting Brussel of nachtrit naar België.

DAG 7 Dresden – Berlijn
Aankomst in de loop van de voormiddag indien busreis.


Interesse in één van onze schoolreizen

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan

Klik hier