schoolreizen@omniatravel.be | +32 09 269 90 61
Schoolreizen, groepsreizen, Aken, Duitsland, Squatra

Schoolreis – Aken, Trier en de Moezel – Duitsland

4-daagse schoolreis

Het Duitse Eifellandschap bestaat uit prachtige natuurgebieden, schitterend gelegen stuwmeren en hoge bergen. Een stil gehucht in het smalle dal, een dorpje met vakwerkhuisjes en geschiedenisrijke, middeleeuwse stadjes, het Eifelgebied bezit het allemaal. Ook fi ere kastelen en door de eeuwen heen geteisterde burchtruïnes, liggen verspreid in dit bosrijke gebied. Trier, door de Romeinen werd het Roma Secunda, het tweede Rome gedoopt. De oudste stad van Duitsland is nu een waar openluchtmuseum. De Porta Nigra, de keizerlijke thermen, het amfi theater en de Romeinse brug brengen ons het bewijs van de grote rijkdom van een prachtige Romeinse stad. Nergens in Duitsland is de Romeinse tijd zo levendig gebleven als hier in de voormalige keizerlijke residentie aan de Moezel. Deze reis is een aangename kennismaking met een rijk verleden.

DAG 1 Aken (202 km)

‘s Morgens vertrekken we richting Aken, gelegen aan het drielandenpunt België- Duitsland- Nederland. We brengen er een bezoek aan de bekende Dom waar o.a. de troon en het reliekschrijn van Karel de Grote te bewonderen zijn. Vrije lunch en verder richting Monschau, het mooie idyllische Eifelstadje. We worden hier  in de Glashütte verwacht voor een rondleiding. Avondmaal en overnachting in de jeugdherberg.

DAG 2 Maria Laach (123 km)

Na het ontbijt rijden we naar Maria Laach bekend omwille van zijn Benedictijnerabdij. In de namiddag bezoeken we het Eifel-Vulkaanmuseum  en vertrekken we voor een begeleide wandeling door de maren. Indien gewenst kan je er ook kiezen voor een wandeling in de buurt van het gekende dorp Gerolsteiner. Wie de naam van het aangename stadje uitspreekt denkt  automatisch aan het gelijknamige water. Op enkele plaatsen in de stad komt het Gerolsteiner water gewoon opgeborreld uit bronnen in de vulkanische ondergrond. Het bedrijf dat het water bottelt, is gratis te bezoeken. Avondmaal en overnachting in de jeugdherberg.

DAG 3 Cochem – Bernkastel-Kues – Trier (123 km)

In de voormiddag rijden we via Cochem naar Trier. Boven dit gezellige oord troont de Reichburg Cochem. Een bezoek aan deze burcht kan georganiseerd worden maar de belangrijkste plaats van dit gekende wijnstadje blijft de markt
met zijn fontein en het 18de eeuwse stadhuis. We rijden verder naar Bernkastel-Kues voor een bezoek. Indien gewenst kan er een afspraak met een wijnboer geregeld worden. Verder naar Trier. Bij aankomst worden we onder de arm genomen door een Nederlandstalige gids voor een wandeling doorheen deze boeiende historische stad. Avondmaal en overnachting in de jeugdherberg.

DAG 4 Trier (330 km)

Na het ontbijt duiken we terug in de oude Romeinse cultuur. Een bezoek aan de Porta Nigra, de Dom en de Basilika zijn mogelijk. Ook een wandeling door het labyrint van de Keizerlijke baden loont de moeite. Vrij avondmaal en terugrit
naar België. Aankomst in de late avond.


Interesse in één van onze schoolreizen

Vraag hier een vrijblijvende offerte aan

Klik hier